poniedziałek 17 luty 2025
śniadanie: bułka kanapkowa z masłem , pasta z jajek ze szczypiorkiem (bułka pszenna, masło, jaja,
szczypiorek, majonez, sól) herbata miętowa (napar z mięty, cukier), jabłko
obiad: żurek z ziemniakami i kiełbaską (porcja rosołowa drobiowa, marchew, seler, ziemniaki, zakwas żurku, śmietana, kiełbaska, przyprawy, olej, cebula, sól), naleśniki z białym serem i dżemem (mąka pszenna, jaja, mleko, twaróg, śmietana, cukier wanilinowy, dżem) kompot (mieszanka kompotowa, cukier)
podwieczorek: chleb słonecznikowy z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, pomidor (chleb
słonecznikowy, masło, szynka, sałata zielona, pomidor), herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, cukier)
wtorek 18 luty 2025
śniadanie: bułka kajzerka, bułka grahamka z masłem, ser żółty, papryka czerwona, ogórek
zielony (bułka kajzerka, bułka grahamka masło, ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony), herbata owocowa (napar z herbaty, cukier) banan
obiad: królewska zupa jarzynowa z ziemniakami (porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, mieszanka warzyw, ziemniaki, śmietana, przyprawy, sól), gulasz wieprzowy z warzywami (łopatka wieprzowa, olej cebula, włoszczyzna, mąka pszenna, przyprawy, sól) ogórek kiszony, kasza jęczmienna na sypko (kasza jęczmienna , sól) kompot (mieszanka kompotowa, cukier)
podwieczorek: kisiel z jabłkami (owoce mrożone, jabłka, mąka ziemniaczana, cukier), jogurt naturalny, chrupki kukurydziane
środa 19 luty 2025
śniadanie: bułka kanapkowa z masłem, twarożek z truskawkami (bułka kanapkowa, masło, twaróg,
cukier, truskawki), herbata z sokiem malinowym (napar z herbaty, sok malinowy), jabłko, mandarynka
obiad: zupa krem z żółtej fasolki szparagowej z grzankami (porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, fasolka szparagowa żółta, przyprawy, sól, ziemniaki, śmietana, bułka pszenna, masło), kotlet drobiowy panierowany (filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, olej, sól), buraczki czerwone (buraczki czerwone, cukier, cytryna, sól), ziemniaki (ziemniaki, sól) kompot (mieszanka kompotowa, cukier)
podwieczorek: chleb graham z masłem, pasta z makreli w pomidorach z koperkiem (chleb
graham, masło, makrela w pomidorach, koperek) herbata owocowa (napar z herbaty, cukier)
czwartek 20 luty 2025
śniadanie: chleb pszenno – żytni z masłem, bułka kanapkowa z masłem, pasta drobiowa z
rzodkiewką, (bułka kanapkowa, masło, filet z kurczaka, majonez, sól, rzodkiewka) herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, cukier)
obiad: zupa brokułowa z ziemniakami (porcja rosołowa, marchew, pietruszka morzeń, seler, brokuł, ziemniaki, śmietana, przyprawy, sól), łazanki z mięsem i kapustą (makaron pszenny, łopatka, cebula, kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy, przyprawy, sól, olej) , kompot (mieszanka kompotowa, cukier)
podwieczorek: ciasto ucierane z owocami (wypiek własny– mąka pszenna, jaja, olej, cukier, cukier
wanilinowy, owoce), mleko
piątek 21 luty 2025
śniadanie: kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko), bułka kanapkowa z masłem,
szpinak baby, pomidor, ogórek zielony (bułka pszenna, masło, szpinak baby, pomidor, ogórek zielony), herbata miętowa (napar z mięty, cukier), jabłko
obiad: zupa pomidorowa z ryżem (porcja rosołowa drobiowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, koncentrat pomidorowy, ryż, cebula, olej, śmietana, przyprawy, sól) ryba w cieście (ryba miruna, jaja, mąka pszenna, olej, sól), sałatka z białej kapusty i marchwi, (kapusta biała, marchew, sól, cukier, cytryna) ziemniaki (ziemniaki sól), kompot (mieszanka kompotowa, cukier)
podwieczorek: galaretka malinowa, jogurt naturalny, herbatnik
Alergeny w posiłkach są wytłuszczone